پس از انتشار کتاب لجستیک معکوس در سال 1388 و آشنایی مخاطبان با این پدیده نوظهور در حوزه مدیریت زنجیره تامین، برخی اندیشمندان و اساتید فعال در دانشگاههای کشور به فکر انجام مطالعات بیشتر در این زمینه و تالیف کتابی کاربردی در حوزه عملیات زنجیرههای تامین حلقه بسته افتادند که کتاب ارزشمند «روشهای کمی برای مدیریت لجستیک معکوس» نتیجه همین تلاش هاست. مولفان در این کتاب سعی دارند راهحلهای روشن و کمی برای مدیریت لجستیک معکوس را اشاعه دهند.
از مهمترین ویژگیهای این کتاب، ارائه مدلها و ابزارهای کمی و آماری برای تصمیمگیری در حوزه مدیریت لجستیک معکوس است که زمینه را برای بهکارگیری این ابزارها هموار مینماید.
پیشتر در معرفی کتاب «لجستیک معکوس» (لینک شود به مطلب مربوطه) نوشته آقای دونالد اف بلومبرگ، شما را با اهمیت بازیافت و بازتولید پسماندهای شهری و ضایعات صنعتی آشنا کردیم و مفاهیم لجستیک معکوس و زنجیره تامین حلقه بسته را نیز شرح دادیم.
در کتاب «روشهای کمی برای مدیریت لجستیک معکوس» علاوه بر ارائه تعاریف مربوطه از دیدگاه نویسندگان اثر و بررسی فرایندهای لجستیک معکوس، مروری نیز بر روشهای برگشت اقلام برگشتنی به چرخه تولید و روش ها و مدلهای مختلف پیشبینی مانند پارامتر ثابت، پارامتر پویا و ... انجام شده است.
در فصول بعدی کتاب، طراحی شبکه لجستیک معکوس، کنترل موجودی زنجیره تامین حلقه بسته، برنامهریزی تولید در شرایط لجستیک معکوس، رویکردهای احیا و ساخت مجدد، مسیریابی، نقش طرفهای سوم در عملیات لجستیک معکوس، رویکردهای فازی مرتبط، نقش فناوری ارتباطات در زنجیرههای تامین لجستیک معکوس و ... مورد بررسی قرار گرفته است.
کتاب «روشهای کمی برای مدیریت لجستیک معکوس» در راستای معرفی و بهکارگیری عملیاتی علم لجستیک معکوس در ایران تالیف شده و مکمل کاربردی کتاب ترجمه شده «لجستیک معکوس» به شمار میرود. لذا علاقهمندان و فعالان این حوزه در دانشگاه، صنعت و بازرگانی میتوانند از راهحلهای عملیاتی این کتاب در کنار دانش نظری کتاب پیشین بهره برند.
نظرات
روش¬های کمی برای مدیریت لجستیک معکوس